TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları Programı-2024

15.04.2024 35

Program Hakkında

Liseye (son sınıflar hariç) ve ortaokulların 8. sınıfına devam etmekte olan öğrencileri temel bilimlerde çalışmalar yapmaya özendirmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bu alanlarda gelişmelerini destekleyerek katkı sağlamak amacıyla Matematik, Bilgisayar, Fizik, Kimya, Biyoloji ve Astronomi-Astrofizik dallarında Ulusal Bilim Olimpiyatları düzenlenmektedir.

Ortaokul 8. sınıflar bu sınava Fizik, Kimya, Biyoloji ve Astronomi-Astrofizik dallarında katılabilmektedir. Matematik ve Bilgisayar dallarında sınava katılmak isteyen ortaokul öğrencileri için ayrıca Ulusal Ortaokul Bilim Olimpiyatları düzenlenmektedir. Birinci aşama sınavları sonucunda belli bir düzeyde başarı gösteren öğrenciler TÜBİTAK BİDEB tarafından Ankara’da yapılan ikinci aşama sınavlarına davet edilirler. Ayrıca, birinci aşama sınavlarını takip eden yaz aylarında, bu öğrencileri ikinci aşama sınavlarına eşit şartlarda hazırlamak amacıyla, alanlarında uzman akademisyenler tarafından eğitilecekleri Yaz Okulu Organizasyonu düzenlenir.

Ayrıntılı Bilgi İçin:    https://bilimolimpiyatlari.tubitak.gov.tr/tr/ana-sayfa